Vandringsresa till vackra Amalfikusten 2018

  • Våra resor
  • Vandringsresa till vackra Amalfikusten 2018

Vandra längs med den spektakulära Sorrento- & Amalfikusten

Parmaskinka, parmesan, vin, oliver, pizza, pasta, buffelost, gelato, espresso..Italien har massor av delikatesser för den som älskar gastronomiska upplevelser. På vår vandringsresa till Amalfikusten får du dessutom uppleva en av världens vackraste kuststräckor och Italiens färgsprakande natur!!

Söder om Neapel ligger vackra Sorrento och Amalfikusten, känd för sin skönhet och den vidunderliga utsikten över Neapelbukten. Här finns flera av Italiens finaste vandringsleder och under fyra dagar vandrar vi bl.a. på Capri och på den välkända ”Gudarnas stig”. Resan innehåller också en vilodag då vi bara tar igen oss och njuter av landskapet, den välsmakande Limoncello, solen och havet.

Dag 1 - Avresa

Under natten avgår vår buss mot flygplatsen i Gardemoen, flyger avreser 07.40, via München, och vi landar i Rom 14.05. Väl på plats samlar vi ihop vårt baggage och tar oss till vår transberbuss som kommer att ta oss till vårt hotell, Grand Hotel Fleming. Vi har sedan eftermiddagen fri, ni väljer själva vad och vart ni vill äta middag under kvällen. Reseledaren kommer att erbjuda ett middagsförslag för de som vill äta tillsammans.

Dag 2 - Rom

Vi börjar dagen med frukost på vårt hotell. Sedan kommer en lokalguide att ta med oss på en stadsrundtur för att visa oss de främsta sevärdigheterna som Fontana di Trevi, Pantheon, Piazza Navona och Colosseum. När vi utforskat staden kommer vi att bli upphämtade av en transferbuss som kör oss ca 30mil söder, ner till fantastiska Sorrento och vårt hotell Central. Vi kan sedan avnjuta en god middag på hotellet innan vi tar kvällen.

Dag 3 - 7 De fyra vandringsdagarna + En vilodag.

De följande dagarna kommer vi att utforska några utav Italiens absolut vackraste vandringsleder. Vi går på grusstigar och trappor, genom vinodlingar och citronlundar. Vandringarna går mestadels på smala stigar som bitvis kan vara steniga. Landskapet är kuperat, det går både uppför och nedför och höjdskillnad förekommer ofta.

  • Heldag - På ön Capri följer vi den vackra panoramaleden som bl.a. tar oss till Faraglioniklipporna  och Matermanigrottan, här har vi många trappsteg att ta oss an.
  • Halvdag - Vi tar oss till Termini på Sorrentohalvön och utsiktsplatsen Monte San Costanzo med sitt lilla kapell. Härifrån är panoramautsikten bedårande.
  • Heldag - Den omtalade ”Gudarnas stig” tar oss från Bomerano längs med bergssidan med sina fantastiska vyer, till den lilla byn Nocelle och dagen avslutas i ljuvliga Positano. 
  • Heldag - Vi upplever Amalfikusten och dess berg då dagens etapp går ifrån Ravello som ligger i bergen och ner till staden Amalfi,som ligger vid havet, via Castiglione och Atrani.

Givetvis har vi även tid för en vilodag då vi njuter av landskapet, den välsmakande Limoncello, solen och havet.

Dag 8 - Hemresa

En transferbuss hämtar upp oss på hotellet och tar oss till flygplatsen i Rom. Vi flyger 13.20, via München, och landar i Oslo 18.00. Där väntar vår transferbuss på att ta oss till våra hemorter igen.

Fantastisk vandring vid Amalfikusten
När man vandrar längs med Amalfikusten är utsikten helt fantastisk och det krävs ofta flera stopp för att betrakta skönheten. Floran är växlande och under våren och sommarens första period får vi vandra runt i en riktigt sprakande färgorgie.

Klipporna längs Amalfikusten är majestätiska och flera hundra meter ner ligger havet vars färger konstant skiftar från det ljusblåa till mörkblått. Det krävs en förhållandevis god kondition (och förnuftiga skor) för att vandringen skall bli njutbar.

Landskapet är kuperat och innehåller många trappsteg både uppför och utför, bra gundkondition och balans gör vandringarna njutbara.

دانلود فیلم دانلود فیلم اخبار فیلم و سریال دانلود آهنگ جدید خرید vpn خرید کریو خرید کریو خرید vpn خرید vpn Google
خرید vpn خرید vpn