Vandra i Schweiziska alperna

En innehållsrik resa med mäktigt innehåll!

Under vår resa kommer vi att bo i Chur som ligger i regionen Plessur i kantonen Graubünden. I Graubünden finns över 11.000km vandringsleder, det är med andra ord ett paradis för utomhusaktiviteter.

Vi kommer under våra dagar här göra tre vandringar i de schweiziska alperna, en halvdagsvandring, och två heldagsvandringar. Under vandringarna kommer vi att få uppleva natursköna landskap och makalösa vyer över alptopparna. En annan höjdpunkt är tågresan mellan Chur och Tirano i Italien, detta är en av världens vackraste tågresor som vi inte vill missa. Vi gör även en vinprovning, åker till den vackra Comosjön och besöker den lilla fiskebyn Domaso.

Dag 1 Trelleborg. Vi avreser under morgonen mot Trelleborg. På pasassande ställen stannar vi för fika och lunch. Båten avgår kl 22.00 mot Tyska Travemünde. Innan avgång äter vi resans 1:a gemensamma middag, sedan bäddar vi ner oss i våra hytter och vaknar utvilade nästa morgon.

Dag 2 Travemünde-Würzburg. Efter en god frukost beger vi oss återigen ut på fina, Tyska motorvägar. Dagens mål är staden Würzburg. Här kommer vi att övernatta och äta middag på GHOTEL.

Dag 3. Würzburg-Chur. Efter frukost fortsätter vi vår resa mot Schweiz. Vi passerar gränsen till furstedömet Lichtenstein och gör ett besök vi huvudstaden Vaduz. Vi gör en liten rundtur med City-tåget i staden och dess omgivningar. Sedan har ni egentid innan vi fortsätter mot den Schweiziska gränsen. Under färden ser vi dom mäktiga alperna, växligheten blir rikare och dalarna vackrare. Under kvällen når vi vårat mål, Chur och Hotell Sommerau, som kommer att vara vårat hem i 5 nätter. Här äter vi också våra gemensamma middagar.

 Dag 4. Halvdagsvandring - Chur panorama vandring: Efter en god frukost på hotellet så gör vi en vandring från stadskärnan, genom staden och in i den vackra skogen som omger Chur. Vi stannar till vid en utsiktsplats som visar vacker utsikt över Chur, vi passerar även stadens kända biskopshov, med katedral & biskopligt slott. Vi fortsätter genom Churs gamla stadsdelar innan vi återvänder till vandringens start. Svårighetsdrag: Enkel, Längd: 7,8km, Höjdmeter: 184, Tid: +2,5h.

Vinprovning: Schloss Reichenau. På eftermiddagen tar bussen oss till Schloss Reichenau. På Weinbau Tscharner kommer vi att prova ett antal goda viner. Man odlar druvor på 5,3 hektar och har 16 olika druvsorter, 60 % Burgunder. Kanske hittar ni någon god favorit att köpa med er hem. På kvällen äter vi middag tillsammans på hotellet.

Dag 5. Heldagsvandring - Dreibündenstein panorama vandring: Frukost på hotellet. Vi tar sedan kabinanan från Chur upp till Brambrüesch och vandrar i det pittoreska alpina landskapet. Med en högsta punkt på 2172m.ö.h. kommer vi att ha fantastiska vyer över alperna. Svårighetsdrag: Medel, Längd: 12,3km, Höjdmeter: 657, Tid: +5,30h.

På kvällen äter vi middag på hotellet.

Dag 6. Berninaexpressen Chur-Triano. Frukost och sedan går vi ombord på Berninaexpressen som tar oss ut på en enastående tågtur genom hissnande bergspass och glaciärer till Tirano i Italien. Tågresan som är med på Unescos lista varar i fyra timmar och tar oss över 196 broar och genom 55 tunnlar, som högst är vi på 2253 meters höjd. Här väntar bussen på oss och vi kör ner till den vackra Comosjön. Här spenderar vi eftermiddagen i den mysiga fiskebyn Domaso som ligger på den norra sidan av sjön. Här finns många trevliga caféer och restauranger. Bussen kör sedan tillbaka til hotellet i Chur för middag.

Dag 7. Heldagsvandring. Efter frukosten hoppar vi in i bussen för att ta oss till dagens vandring. Vår guide tar oss med på en dagstur i detta fantastiskta landskap. Svårighetsgrad: Medel. Mer info om vandringen kommer längre fram.

På kvällen äter vi en gemensam middag på hotellet.

Dag 8 Chur-Würzburg. Efter frukost lämnar vi vårat paradis Chur. Bussen tar oss upp genom Tyskland. Kvällens mål är Würzburg och GHotel hotel & living. Här äter vi en gemensam middag.

Dag 9. Würzburg-Travemünde. Stärkta av en god frukost så fortsätter vår färd norrut. Kl 22.00 avgår TT-lines fartyg mot Trelleborg. Innan avgång äter vi resans sista gemensamma middag. Vi installeras i sköna hytter och sover gott under natten.

Dag 10. Trelleborg-Hemorten. Frukost och ankomst till Trelleborg kl 07.30. Vi fortsätter sedan norrut till våra hemorter.


دانلود فیلم دانلود فیلم اخبار فیلم و سریال دانلود آهنگ جدید خرید vpn خرید کریو خرید کریو خرید vpn خرید vpn Google
خرید vpn خرید vpn