Upplev södra Italien 2018

Förlängd boka tidigt rabatt; -300kr innan 22/2.

En härlig blandning av natur, kultur och fantastisk mat!

Under våra dagar i Italien kommer vi att njuta av magnifika vyer, både från Vesuvius topp och även när vi besöker den spektakulära Amalfikusten. Vi njuter av lokala specialiteter såväl mat som dryck. Vi får uppleva pastatillverkning och brödbak live. Vi gör en vinprovning på en vingård i Avellino och dessutom får vi se fantastiskt fina och välbevarade ruiner i den Historiska staden Paestum.

Dag 1 - Avresa Göteborg-Rom.

ca. 17.30 träffas vi på Landvetter flygplats i Göteborg, 19.55 lyfter vårt flyg och 22.40 landar i Rom. Vi hämtar ut vårt bagage och beger oss mot vår transferbuss som tar oss till vårt hotell Roma Suit. Framme på hotellet serveras kvällste och tilltugg innan vi tar kvällen.

Dag 2 - Rom -Vesuvius-Paestum.

Vi startar dagen med en rejäl frukost på hotellet innan vi packar in oss i bussen och beger oss mot dagens första mål, vulkanen Vesuvius som ligger strax utanför Neapel.

Vandring till vesuvius topp med fantastisk utsikt; Bussen tar oss ca 1000m.ö.h. och den sista etappen till Vesuvius topp och krater kommer vi att gå själva. Det är ca 900m promenad längs en välpreparerad led och tar ca. 20min. Väl uppe på toppen kommer vi att ha en fantastisk utsikt över neapelbukten, här träffar vi en guide som kommer att informera oss om Vulkanen och dens historia. När vi känner oss redo beger vi oss ner mot bussen igen och åker vidare till en restaurang där vi njuter av en god lunch innan vi påbörjar färden mot vårt mål och kommande hem de resterande dagarna, Paestum.

Under eftermiddagen anländer vi till vår destination och den historiska staden Paestum och vårt Hotell Mandetta som ligger beläget vid den långa sandstranden. Vi äter en välsmakande middag tillsammans på hotellet innan vi tar kvällen.

Dag 3 - Upptäck Historiska Paestum & Agropoli.

Frukost på hotellet och sedan tar vi en kort busstur in till centrala Paestum.

Paestum är en antik stad och ett världsarv i Salernobukten. Här finns välbevarade ruiner från präktiga tempel i dorisk stil. Vi blir guidade runt i dessa historiska ruiner och gör även ett besök på Paestums Arkeologiska nationalmuseum. Sedan avnjuter vi en god lunch på någon av stadens restauranger innan bussen tar oss tillbaks till vårt hotell.

På eftermiddagen hoppar vi på bussen igen för att bege oss till den närliggande staden Agropoli för att äta Pizza på en mycket välkänd Italiensk Pizzeria. Efter middagen gör vi en kvällsvandring i Agropoli och det finns sedan tid för att äta en äkta Italiensk gelato eller kanske ta ett glas vin om så önskas. Bussen tar oss sedan hem till hotellet.

Dag 4 - Heldag i Felitto.

Efter frukost hoppar vi på bussen som tar oss ca 4,5 mil österut mot den charmiga byn Felitto - här kommer vi ha en fullspäckad dag med massor av härliga aktiviteter!

På plats möter vi dagens värd och får höra om dagens upplägg.

  • Vår första aktivitet är ca 1,5h vandring i den vackra naturen med guide (bra skor & bekväma kläder behövs). Vi avslutar med vätskepaus och ett litet snack.
  • Vi skall sedan få ta del av och lära oss om hur olivoljeproduktionen går till, givetvis får vi även provsmaka.
  • Vi får lära oss hur man lagar äkta Italiensk Pasta!
  • Vi äter lunch på plats i Felitto.
  • Våra värdar kommer sen att baka bröd live för oss.
  • Vi avslutar dagen med en rundvandring i byn innan vi tar bussen tillbaks till vårt hotell i Paestum.

Vi avslutar kvällen med gemensam middag på hotellet.

Dag 5 - Vinprovning i Avelino - Ravello.

Vi startar dagen som vanligt med frukost på hotellet innan vi hoppar på bussen som tar oss ca. 1,5h norrut till Avellino där vi besöker en vingård där vi har bokat en ljuvlig vinprovning med tilltugg som salami och prosciutto.

Efter vårt besök på vingården kör bussen mot den fantastiska Amalfikusten och Ravello. Där kommer vi att besöka det majestätiska Villa Cimbrione, vi besöker trädgården och avnjuter en fantastisk middag i magnifik miljö.

Efter middagen kör bussen oss tillbaks till Paestum och vårt hotell.

Dag 6 - Hemresa.

Frukost på hotellet, sedan packar vi in vårt bagage i bussen och beger oss till flygplatsen i Rom. Vårt plan lyfter 16.40 och vi landar i Göteborg vid 19.15. Här tackar vi för resan och säger hej då.

För de som bokat transfer kommer en buss att vänta på att köra oss hem till våra hemorter!

دانلود فیلم دانلود فیلم اخبار فیلم و سریال دانلود آهنگ جدید خرید vpn خرید کریو خرید کریو خرید vpn خرید vpn Google
خرید vpn خرید vpn