Levadavandring på Madeira

Uppleva öns fascinerande levador och magnifika natur

Maderia är en portugisisk ö som ligger utanför Marockos kust i Atlanten, 50 mil norr om Kanarieöarna. Här finns några av världens vackraste vandringsleder mitt bland  hisnande bergstoppar och vilda dalgångar som inramas av frodig grönska. Förutom fantastisk natur, kryllar det av levador på ön. Dessa levador och vandringsleder finns över hela ön och byggdes för att leda vatten fram till städer och byar på ön. Många av levadorna är fortfarande aktiva och man räknar med att det finns ca 2100km levador på ön.

Om resan:

Dag 1 - Avresa: Vi flyger från Arlanda, Stockholm och landar i Funchal. När vi hämtat ut vårt baggage väntar vår transferbuss på att ta oss till vårt hotell Alto Lido ca 30min bort. Hotellet ligger bra beläget i utkanten av Funchal och med promenadavstånd till havsvattenpoolerna. Hotellet har en liten trädgård med inbjudande pool, här finns också en stor inomhuspool, vid fint väder öppnas taket. Det finns också ett litet gym och en squashbana.

När vi anländer till hotellet checkar vi in och sedan äter vi en gemensam middag i hotellets restaurang.

Dag 2 - Heldag med levadavandring.

Levadavandringen Referta Castelejo: Vi startar dagen med en ordentlig frukost på hotellet sedan gör vi oss redo för en härlig promenad längs gamla vägar. Under vår vandring ser vi de lokala bönderna som odlar sin mark samtidigt som vi beundrar några av byarna på den norra kusten. Svårighetsgrad: 2 - lätt promenad, Avstånd: 5,5km, Gångtid: +2h.

Vi tar en paus och njuter av en picknicklunch i den vackra naturen innan vi fortsätter med vår nästa vandring.

Levadavandring Vale Paraiso: Här erbjuds vi en magnifik promenad längs Levada Serra do Faial som är över hundra år gammal. Vi börjar i Vale do Paraiso och avslutar i Rochão. Längs vägen ser vi odlade terrasser, spektakulära trädgårdar och vacker utsikt över byn Camacha. En underbar promenad som kommer göra semestern värt på denna ö! Svårighetsgrad: 2 - lätt promenad, Avstånd: 5,5km, Gångtid: +2,5h.

På kvällen äter vi en gemensam middag på hotellet innan vi tar kvällen.

Dag 3 - 4 Lediga dagar: På vår lediga dag har vi möjligheten att utforska staden Funchal och dess omgivningar.Här finns massor att upptäcka, restauranger, cafeér, barer, shoppingstråk, naturliga havsbassänger och en fantastisk natur med grönskande berg och skogar.

Gemensam fruksot och middag på hotellet.

Dag 5 - Heldagsvandring, Levada do Rei: Vi startar dagen som vanligt med frukost på hotellet innan det är dags för vår dagsutflykt. Under dagens vandring kommer vi att passera genom tunnlar så vi packar med oss en varsin ficklampa/pannlampa.

Vi gör ett stopp för picknicklunch ute i det fria.

Leden som följer längs Levada de Rio börjar vid vattenreningsverket vid Quebradas i São Jorge, och slutar vid levadans källa i den spektakulära Ribiero Bonitoströmmen. Den första delen av leden korsar ett skogsområde där vi även har en vacker panoramautsikt över São Jorge och Santana jordbruksmarker. Efter halva leden passerar vi den levada som vindar från insidan av ön längs bergssluttningarna genom ett spektakulärt område av urskog som är välutvecklad och rik på naturig biologisk mångfald. Vandringsleden slutar vid Ribiero Bonito, som är ett område i Laurisilva skog som finns med bland världens naturarv av UNESCO sedan 1999. Här uppleveler vi den riktiga Madeiranska vegetationen i sitt esse. Svårighetsgrad: 3 - Måttlig, Avstånd: 5,1km, Gångtid: +3-3,5h, lägsta punkt/högsta punkt: 530m/710m.

På kvällen äter vi gemensam middag på hotellet.

 Dag 6 - Heldagstur Caldeirão Verde: Vi startar dagen med frukost på hotellet innan vi gör oss redo för dagens vandring. Dagens etapp startar vid Queimadas gästhus och går längs Levada of Caldeirão Verde och tar oss sedan västerut genom ett smaragdgrönt paradis. Strax efter starten ser vi den mest spektakulära utsikten över byarna långt nedanför. Vi passerar ett vattenfall och några kortare tunnlar innan vi når dagens höjdpunkt och det majestätiska vattenfallet Caldeirão Verde. Vi tar sedan en paus och äter vår medhavda picknick i denna fantastiska natur innan vi börjar resan tillbaks till vårt hotell. Svårighetsgrad: 3 - Måttlig, Avstånd: 13km, Gångtid: +4,5h.

Vi äter sedan en gemensam middag på hotellet.

Dag 7 - Fri dag och avskedsmiddag: Vi startar dagen med frukost på hotellet, sedan har vi för- och eftermiddagen fri för egna påhitt. Under kvällen kommer vi att äta en gemensam middag på en av Funchals genuina restauranger. Vi bjuds på en specialitet ifrån inlandet, espetada, ett meterlångt grillspett som tillagas över öppen eld och serveras hängande från taket eller i särskilda ställningar som placeras ut på borden.

Dag 8 - Hemresa: Vi äter en god frukost på hotellet innan vi packar in oss i vår transferbuss som tar oss till flygplatsen i Funchal. Sedan flyger vi till Arlanda. Väl framme i Stockholm tackar vi för oss och för de som bokat in busstransfer väntar bussen på att ta oss till våra hemorter.


دانلود فیلم دانلود فیلم اخبار فیلم و سریال دانلود آهنگ جدید خرید vpn خرید کریو خرید کریو خرید vpn خرید vpn Google
خرید vpn خرید vpn